Poprvé do zahraničí

21.04.2014 16:10

Po spoustě drobných závodů a výstav tady u nás v ČR padlo konečně definitivní rozhodnutí - zkusíme se poprat se zahraniční konkurencí. Volba padla na první jarní výstavu, tzv. "Aa Creek Spring Fling Show" v holandském Mortelu. 

 

Průběh:

ČTVRTEK 17. 4.

Na noční cestu jsme vyrazili v 6ti lidech a 3 koních - přihlášeni do celkem více jak desítky tříd byli hřebci Hitstar a Gypsy, spolu s námi pak jela Hitstarova sestřička Hailey.

PÁTEK 18. 4. 

Cesta ubíhala krásně, za volantem se prostřídali 3 řidiči a ráno v 9 jsme byli na místě. Zpětně mohu zkonstatovat, že to byla ideální doba na příjezd. Boxíky ještě nebyly nachystané, takže jsme si v klidu po dlouhé cestě vykrokovali, nakrmili a rovnou začali připravovat na další den. Využívali jsme veškerého komfortu, který areál Het Zwarte Water nabízel - koníky jsme přeholili, vykoupali v teplé vodě a vyfénovali. Do čistých a nastlaných boxů už šli tedy vyblýskaní :-) Následně jsme se jeli ubytovat i my... Večer jsme se pak ještě jednou vrátili, protože k dispozici byly už překážky pro skokové a zručnostní soutěže, kterými se mělo následující ráno začínat.

SOBOTA 19. 4. 

Začínalo se v 8:30 a hned disciplínou určenou pro naše hřebce - Hunter. Pak si Petr s Hailey vyzkoušeli, jaké je vystavovat v evropské konkurenci. Pokračovali opět kluci a to v Showmanshipu a Jumpingu. Odpoledne pak bylo pro nás zakončenou výstavní třídou pro jednobarevné klisny a předvedení ve volnosti opět s Hailey.

NEDĚLE 20. 4. 

Neděli odstartovaly zručnostní soutěž Halter Obstacle, kde jsme změřili síly všichni. Závěr dne pak patřil třídě barevných hřebců. Posbírali jsme si mašličky a frčeli zpět k domovu.

 

Shrnutí:

Rozhodně to nebylo naše poslední zahraničí!

Kompletní organizace jedním slovem skvělá. Vše přesně na čas, na první pohled nebyly nikde slyšet hádky, nikdo nezmatkoval, nestresoval, vše fungovalo jak stroj. 

Na nás jako na "cizáky" nikdo nekoukal skrz prsty. Naopak na nás byly brány ohledy, všechny zajímalo, odkud jsme až jeli a měli zájem s námi prohodit pár slov nebo aspoň povzbuzujících pohledů. Navíc jsme se setkali s chovateli většiny našich koní, tak jsme se snažili nedělat ostudu - jak sobě, tak jim.

 

Výsledky:

Hitstar van Alana:

4. místo - Hunter

4. místo - Jumper

4. místo - Showmanship at halter

3. místo - Halter Obstacle

 

Rose Dancing Gypsy:

4. místo - Multi Colour Stallions

 

Hailey van Alana:

2. místo - Senior Mares

4. místo - Solid Colour Mares

5. místo - Halter Obstacle

6. místo - Jumper

 

Fotografie budou umístěné do galerie.

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode